EUB utazási biztosítások

Aktuális információk

Helyszíni beszámolók alapján a Pietrele turistaközpont a 2021/22-es téli szezonra bezárt. Ha valaki esetleg mégis nyitva találná valamikor, szerencsésnek érezheti magát - mindenesetre ne tervezzünk vele komolyan. Az Encián menedékház viszont szeptember eleje óta ismét nyitva van.

A nemzeti park 2021 június közepén kiadott közleménye szerint mind a Pelága-rét autós megközelítését lehetővé tevő Lepusnyik-völgyi, mind pedig a Borbátvíz völgyében vezető erdészeti út járható, a korábbi évekhez hasonló módon (lassan és kellő odafigyeléssel, saját felelősségre). Emlékeztetőül: az utak állapota időjárásfüggő, komolyabb viharok esetén a helyzet változhat.

Retyezát túrakalauz

A Retyezát felfedezéséhez szeretnék segítséget nyújtani több kötetesre tervezett túrakalauzommal, melynek első kötete 2018 decemberében jelent meg. A sorozat újdonsága a korábbi kiadványokhoz képest, hogy konkrét túraajánlatokat tartalmaz, melyek között vannak egynapos felfedező túrák a könnyebben megközelíthető kiindulópontokról (1. kötet), valamint mélyebb betekintést engedő sátrazós - köztük többnapos hegységkeresztező - túravariációk is (2. kötet). A leírásokat informatív fotók, illetve útvonalvázlatok egészítik ki. A könyvek méret és kialakítás tekintetében túrazsákban vagy akár kabátzsebben is kényelmesen elhelyezhető praktikus, kimondottan terepi felhasználásra szánt darabok.

Az első kötet itt, a honlapon keresztül is beszerezhető, ára: 3000 Ft/db + postaköltség (570 Ft).

Megrendelem!

(Az űrlap beküldője elfogadja az oldal adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.)

Megrendelem!

Megrendelem!