Impresszum

| köszöntő | tartalom | szerkesztőség | támogatás | felhasználás |

Köszöntő

hogy kerül a csizma az asztalra

Üdvözlöm a kedves látogatót! E weboldal célja a dél-erdélyi Retyezát-hegység csodálatos világának magyar nyelvű internetes bemutatása. Az oldal összeállítása során arra törekedtem, hogy a hegység iránt érdeklődők minél több hasznos információt találjanak meg itt egy helyen. Természetesen örömmel fogadok bármilyen további segítséget (javaslatokat, információt, képeket, személyes tapasztalatokat stb.) az oldal fejlesztéséhez. Kapcsolatfelvétel céljára rendelkezésre áll a fórum (ehhez regisztráció szükséges), de meg lehet keresni személyes üzenetben is (ez regisztráció nélkül is megvalósítható).

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik gazdagították a fotógaléria tartalmát, vagy értékes információkat osztottak meg a fórumban. Külön köszönöm Katona Alpárnak és Csáki Istvánnak a hegymászó oldalakhoz nyújtott segítségüket; Főzy Istvánnak a közreműködést a Hátszegi-medence őshüllői és legendás kutatójuk, Nopcsa Ferenc bemutatásában; Wolf Péternek a túraútvonal leírásokhoz nyújtott segítségét; Dénes Lászlónak és Nagy Istvánnak a fordítási és lektorálási támogatást; Bodó Józsefnek pedig a Zsil-völgyből küldött gyakori helyzetjelentéseit.


| oldal elejére |

A tartalomról

mit rejt a csizma

A retyezat.ro gazdag fotógalériája mintegy meghívóul szolgál a kivételes természeti értékekkel rendelkező hegységbe. A Retyezát általános bemutatása és a környék látnivalóinak ismertetése mellett néhány prominens hegycsúcsról és tengerszemről bővebben is olvashatunk. Az oldal részletes tájékoztatást ad a hegység megközelítéséről és szálláslehetőségeiről, valamint az aktuális és a várható időjárásról.

A Retyezátba készülő bakancsos turisták a népszerű térkép-oldal szolgáltatásán kívül számos további megszívlelendő tanácsot találnak itt a hegység turistaútjainak bejárásához. Szintén hasznos holminak bizonyulhat a túlélőszótár, ami a túrák során előforduló leggyakoribb szavak és kifejezések román megfelelőit tartalmazza. Mindezt egy hegymászóknak szánt oldal egészíti ki, ami szakavatott segítők közreműködésével készült.

Az oldal saját fórumában további hasznos információkra lelhetünk. Regisztrált tagoknak lehetősége nyílik az aktív részvételre is, ezt a funkciót immár egyre többen használják. Az aktuális hírekről, oldalfrissítésekről és bővítésekről szintén a fórum megfelelő témáiból lehet értesülni. A „régi idők fociját” kedvelők számára pedig a múltidéző rovat tartogat érdekességeket.


| oldal elejére |

Szerkesztőség

a cipészről

Ötletgazda, webmester és lelkes hegyjáró: Budai Péter. Az oldal tartalmával kapcsolatosan engem kell szidni vagy dicsérni, kinek mi tetszik. Barátok és ismerősök révén már korábban hírét vettem a Retyezátnak, jómagam azonban csak 2007 nyarán jutottam először el ebbe a hegységbe. A túra megtervezéséhez igen kevés írásos anyagot találtam az Interneten, így aztán néhány hónappal az emlékezetes barangolás után elhatároztam, hogy megpróbálok javítani a helyzeten. Gyors domain-regisztrációt követően, 2008. január 27-én felrepedt a tojás és elindult a munka, ami szabadidőm függvényében azóta is tart...

Kapcsolatfelvétel


| oldal elejére |

Támogatási lehetőségek

cipőápolási segédlet :)

Hasznosnak találod az oldalt és szeretnél segíteni a fenntartásában? Ezt most már akár háromféle módon is megteheted: külföldi utazásaid alkalmával köss utasbiztosítást a retyezat.ro online felületén keresztül, vagy vásárolj bármilyen hűtőmágnest a Mágnesműhely webáruház széles választékából, de ha már nincs hová tenni újabb hűtőmágneseket, akkor adományozhatsz is tetszőleges összeget a PayPal rendszerén keresztül.

Bármelyik lehetőséget választod, köszönöm!

Mágnesműhely

| oldal elejére |

Felhasználás

a bakancsviselés szabályai

Ahogy az minden oldal láblécében olvasható, a retyezat.ro tartalmának bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában történő további felhasználása, illetve utánközlése az oldal szerkesztőjének engedélyéhez kötött. Az itt közölt fotókkal kapcsolatban ezen felül a képgalériában leírtak veendők irányadónak, azaz minden esetben a fotók készítőinek hozzájárulása is szükséges. A velük való kapcsolatfelvételben a szerkesztő tud segíteni.

Köszönöm az együttműködést és a megértést!