Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - admin

Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 19
31
Kérdések / Re:csillagtúrázás a Bukura tó környékén
« Dátum: 2013. június 26. - 17:41:39 »
Én eddig mindig otthagytam a sátrat+cuccot (pénzt, iratokat természetesen nem), és eddig mindig megvoltak egész napos túra után is. Persze "a múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőre nézve"... tehát ha mégis eltűnne valamitek, akkor nem én biztattalak fel, hogy otthagyjátok :-)

32
Kérdések / Re:Első Retyezát túra
« Dátum: 2013. június 25. - 10:06:50 »
Jó javaslat. Az említett vízesésről még tartozom képekkel, de annyit mondhatok, hogy megéri felkeresni! (ide nem vezet jelzés, de térképpel és tájékozódással, vagy helyi vezető - pl. Bodó tanár úr - segítségével megtalálható). A Pelága-nyeregből pedig tavaly ősz óta már jelzett úton (kék pont, a Dimap térképén értelemszerűen még jelzetlen ösvényként szerepel) lehet leereszkedni a Pelága-völgyön a Pelága-rétre, tehát az a körtúra is nagyon jónak ígérkezik.

33
Kérdések / Re:Retyezát Túra 2013 Júli eleje
« Dátum: 2013. június 21. - 07:26:07 »
A fórumban, ha jól emlékszem, május végi információk a legfrissebbek. Akkor még volt hó - valószínűleg most is van néhány helyen, de ebben a melegben biztosan megcsappant a mennyisége. Nappal vigyázzatok a leégéssel (ha marad a jó idő), éjszaka viszont hűvös lesz (legalábbis a 30+ fokhoz képest). A Bukura-tavi alaptábor+csillagtúrák jó ötlet (talán most még nem lesznek annyian ott), a Râuşor > Bukura-tó menet nem teljesíthetetlen, de azért combos menet lesz nagy zsákokkal. Cârnic felől kényelmesebb ("csak" 1200 m szint felfelé, és nem sok a köves terep).

Üdv: Péter

34
Autós információk / Re:Parkolás
« Dátum: 2013. június 12. - 09:09:00 »
Szia!

Mi a túratervetek? Amúgy kb. bármelyik belépő ponton nyugodtan ott lehet hagyni a kocsit.

35
Köszi! Továbbadtam a hírt Facebook-on is, hogy minél több Retyezát-rajongóhoz eljusson.

36
Túratárs-kereső / Re:2013 május végi fotótúra
« Dátum: 2013. május 16. - 10:24:42 »
Szia!

Kitehetem a retyezat.ro Facebook oldalára?

Budai Péter

37
Hírek és beszámolók / Re:Belépődíj a nemzeti parkba
« Dátum: 2013. március 26. - 12:36:18 »
Sajnos ennyire pontosan nem tudom, de valószínűnek tartom, hogy nem veszik annyira komolyan az időpontokat, azaz lehet hogy korábban, de az is lehet, hogy később nyitják ki éppen aznap. Ha valaki tud pontosabbat, kérem ossza meg velünk!

38
Hírek és beszámolók / Re:Most jöttem meg a Retyezátból
« Dátum: 2013. február 28. - 22:27:56 »
Köszönjük a részletes és informatív beszámolót! A 4 méterre kihajló hópárkány nem semmi... Szerencsétek volt hogy megmutatta magát, és szerintem is helyes döntés volt a hátraarc. Most ebben a hirtelen tavaszban a Magas-Tátrából is egyre-másra jönnek a hírek lavinabalesetekről.

39
Vendégkönyv / Öt éves lett a retyezat.ro !
« Dátum: 2013. február 28. - 09:30:28 »
Jeles évfordulóhoz érkezett a retyezat.ro honlap! Immáron kerek öt éve, hogy a Retyezát iránt érdeklődők magyar nyelvű weboldalon tájékozódhatnak a Déli-Kárpátok eme nagy népszerűségnek örvendő hegységéről.

Köszönöm a biztatást és az elismerést az oldal látogatóinak, valamint az önzetlen segítséget mindazoknak, akik segítettek a tartalom bővítésében és naprakészen tartásában!

Budai Péter

40
Újdonságok / Re:Honlap támogatás
« Dátum: 2013. február 28. - 09:15:10 »
A honlap működését támogatni kívánók figyelmébe ajánlom a nemrég megnyílt Mágnesműhely Webáruház kínálatát, ahol a Retyezáton kívül több más népszerű túracélpont látnivalói is helyet kaptak, a közelgő tavaszra tekintettel pedig minden virágos hűtőmágnes 25%-os kedvezménnyel kapható 2013. április 30-ig!

41
Újdonságok / Re:Frissítések és változtatások
« Dátum: 2013. február 28. - 09:04:40 »
A folyamatos karbantartás mellett az elmúlt időszakban néhány apró kiegészítés és változtatás történt a retyezat.ro háza táján.

A szemfülesebbek már biztosan észrevették, hogy februárban valamelyest átrendeződött a főmenü szerkezete: az eddigi "irodalom" oldalból "olvasósarok" lett, és ezen a menüponton belül önálló oldalt kaptak a Retyezát vidékéhez kötődő mondák és legendák, valamint ide került a hamarosan újabb cikkel bővülő múltidéző rovat is. Ezen felül elkészült az oldal hírarchívuma (ide kerültek a főoldalon korábban megjelent fontosabb hírek és tudósítások) és a honlap hátterét bemutató impresszum.

Időközben a kor szellemének megfelelően élénkült az érdeklődés Facebook oldalunk iránt. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki ezen a platformon is népszerűsíti az immár 5 éves retyezat.ro oldalát, illetve információkat oszt meg a közösséggel.

42
Hírek és beszámolók / Re:Pietrele menedékház
« Dátum: 2012. november 16. - 08:45:32 »
Bizony, a Pietreléről nekem sem a vendégszeretet jut eszembe elsőként. Pedig ilyen jó fekvésű helyen nagyon minőségi turistaközpontot lehetne üzemeltetni... ha olyan hozzáállással lennének, mint a Carnic-i kempingesek.

43
Kérdések / Re:Retyezát túra 2012 November
« Dátum: 2012. október 18. - 07:52:42 »
Zoli kérdésére: Az Enciánból a Pelága és a Bukura csúcsok biztosan kivitelezhetőek a rövid nappalok ellenére is (persze korai indulás szükséges, és lámpa nélkül ne induljon útnak senki se), a Retyezát-csúcs esetében a túra valamelyik (vagy mindkét) végén már biztosan sötét lesz, hacsak nem vagytok G.I. Joe figurák :) Ami még jó program az Enciánból, az a Bukura-katlan tavainak körtúrája, esetleg Zsudele-mászással megspékelve (ha járható a nyeregbe vezető út).

Jóska felvetését megtámogatom, érdemes számításba venni a Buta-menedékházat is. A programlehetőségeket megírta. A magam részéről azt tenném még hozzá, hogy például délről északra is átszelhetitek a hegységet: a Buta-szorosnál leteszitek a kocsit, felmentek a Buta-menedékházhoz, ott alszotok, majd valamelyik nektek tetsző útvonalat választva átmentek az Enciánba, onnan le Carnicra, majd stoppal/maxi-taxival a Kőaljaohába vasútállomásra, és valamilyen fuvarral (stop, vasút) körbementek Petrozsénybe, ahonnan maxi-taxi a Buta-szorosig, és már meg is van az autó. Kicsit kacifántosnak tűnhet, de nem az. Ráadásul akár a Butában, akár az Enciánban rá lehet húzni 1 plusz napot, elérhető és érdekes látnivaló van mindkettőből.

Üdv: Péter

44
Kérdések / Re:Retyezát túra 2012 November
« Dátum: 2012. október 16. - 13:31:44 »
Szia,

Cârnic felől az autónak nehezebb és a túrázónak könnyebb, Râuşor felől pedig fordítva. Cârnicról indulva kb. 3 óra alatt fel lehet érni az Enciánba. Időben Râuşor felől sem lehet rövidebb, sőt mivel át kell mászni egy gerincet és megkerülni egy másikat, szerintem tovább is tart. De nem lehetetlen, és ha kímélni szeretnétek az autót, akkor inkább Râuşor ajánlható.

Üdv: Péter

45
Kérdések / Re:Retyezát túra 2012 November
« Dátum: 2012. október 15. - 15:58:38 »
Szia!

Az Encián biztosan, a Buta nagy valószínűséggel. A Pietrele is biztosan, de oda román tudás meg egy adag szerencse kell hogy le tudd beszélni előre telefonon a szállást. Egyébként pedig lehet használni a hegyimentők védkunyhóit, csak fel kell készülni a mínuszos éjszakákra...

Üdv: Péter

Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 19