EUB utazási biztosítások

Figyelmeztetések

A Pelága-rét autós megközelítését lehetővé tevő Lepusnyik-völgyi erdészeti utat helyreállították és 2019 augusztus 21. óta újra megnyitották a személyautóforgalom számára. Az úton továbbra is kellő odafigyeléssel érdemes hajtani és saját felelősségre vehető igénybe.

A Borbátvíz völgyében vezető erdészeti út szintén óvatos vezetéssel, de a korábbi évekhez hasonlóan járható.

Egyes turistautakon a magas vízállás elmosta a patakátkeléseket biztosító fahidakat, ezek pótlásáig nehezített körülményekre kell számítani az érintett útvonalakon!

Jelenleg nincs híd az Encián-menedékház felé vezető kék háromszög jelzés alsó végén, a Sztenisóra-patakon, illetve csak átmeneti jellegű híd van Pelága-rét alatt a Lepusnyikon.

Retyezát túrakalauz

A Retyezát felfedezéséhez szeretnék segítséget nyújtani több kötetesre tervezett túrakalauzommal, melynek első kötete 2018 decemberében jelent meg. A sorozat újdonsága a korábbi kiadványokhoz képest, hogy konkrét túraajánlatokat tartalmaz, melyek között vannak egynapos felfedező túrák a könnyebben megközelíthető kiindulópontokról (1. kötet), valamint mélyebb betekintést engedő sátrazós - köztük többnapos hegységkeresztező - túravariációk is (2. kötet). A leírásokat informatív fotók, illetve útvonalvázlatok egészítik ki. A könyvek méret és kialakítás tekintetében túrazsákban vagy akár kabátzsebben is kényelmesen elhelyezhető praktikus, kimondottan terepi felhasználásra szánt darabok.

Az első kötet itt, a honlapon keresztül is beszerezhető, ára: 2975 Ft/db + postaköltség.

Megrendelem!

(Az űrlap beküldője elfogadja az oldal adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat.)

Megrendelem!

Megrendelem!