Egyéb > Autós információk

Útviszonyok

(1/4) > >>

admin:
A 7-es főutat nagyon szépen rendbetették, most már nem kell felújítások miatti útszűkületekkel, és az ezekkel járó várakozásokkal számolnunk. A 66-os út maradt a régi: széles, általában jó, ám helyenként nagy zökkenőkkel tűzdelt.

Kőaljaohába (Ohaba de sub Piatra) felől viszont mostanság nem lehet megközelíteni a "megszokott" úton Nuksóra (Nucşoara) falut. Egészen jó és aránylag rövid kerülőút van ellenben Fehérvízen (Râu Alb) keresztül. Ehhez tovább kell menni mintegy 2 km-t a 66-os úton, és a következő falu határában jobbra lekanyarodni a hegység felé. Tábla nem jelzi, csak a Fehérvíz felől jövőknek Petrozsényt. Fehérvízen egyébként érdemes megállni a régi magyar (református) templom romjainak kedvéért (fénykép lesz nemsokára a honlapon), és éppenséggel magyar rendszámú autót is láthatunk a Mara kúria udvarán (kiegészítő információk itt). A szűk, de kiváló minőségű út (ügyeljünk a szembejövők miatt) továbbvezet Macesd (Zăvoi) faluba, ahol átmenetileg - jól járható - kövesúton haladunk, majd ismét friss aszfaltcsíkon jutunk el Felsőszálláspatakra (Sălaşu de Jos). Itt aztán becsatlakozunk a "szokásos" útba.

smafu:
2010 augusztus eleji tapasztalatokról tudok beszámolni. Nucsoarától Carnicig igen rossza az út, különösen a felső szakaszon. Gyakorlatilag lépésben lehet haladni.
A viadukt előtt és után útépítési munkálatok folytak a múlt héten, ez biztos javít valamit.
Carnicnál lehet ingyen is parkolni, de ha az ember beáll a "camping"-be, akkor 5 lej, és vigyáznak az autóra.

Rausorhoz kifejezetten jó, aszfalt út vezet, az utolsó 2-300 m köves, de simán járható.

A Gura Apei víztározótól a Peleága rétig vezető útnál sorompó, ott kell a parkbelépőt fizetni. Rotundáig rossz az út, utána pedig nagyon rossz.
Ezzel együtt 50-60 kocsit láttam parkolni a Peleága rétnél, és nem terepjárókat.

tib:
Kedves Smafu!

Augusztus 14-én indulnánk a Retyezátba (Pietrele, Encián, Bukura).. Eddig mindig a Nucsoara-Carnic megközelítést választottuk, leveled (igen rossz az út) most azonban egy kicsit elbizonytalanított bennünket.
Véleményed szerint személyautóval bevállalható ez az út? Ha nem, tudnál ajánlani valami alternatív megközelítést.

Válaszod előre is köszönöm!

jan:
az út a carnichoz tényleg elég rossz, ennek ellenére sok személyautót láttam ott parkolni július közepén.

retyezat:
 


     Sziasztok!

 Az utak tenyleg rosszak(nem tudom mire koltik ezeket a belepoket mert szemet szedesre biztosan NEM!) az utakrol annyit hogy szemelyautoval fel lehet menni  vegig de csak nagyon lassan!
Viszont a deli oldalon Petruzseny- Cimpul lui Neag, Cabana Buta fele tokeletes uj aszfalt var az oda utazokra. (A Park szerint nem szabadott volna uj utat csinalniuk!!! de hat ez romania!!)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése