Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - sturupaltinei

Oldalak: 1 ... 4 5 [6]
76
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. június 07. - 21:33:04 »
Sajnos az utobbi években elég sok esztena és menedékház égett le vagy ment tönkre.A legtöbb esetben az ok a hanyagság valamint a javak iránti nemtörödötség.Akik igy viselkednek azok nem turisták,gombáért,erdei gyümölcsökért járnak és a nevelési szinvonaluk nagyon alacsony.A legutolsó eset bonyolultabb,itt ahogy beszélik bosszú valamint gazdasági okok is közrejátszottak.

77
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. március 25. - 12:59:20 »

 Sziasztok.Nagyon örvendek hogy jól sikerült a Retyezát-i kirándulásotok.Azokban a napokban a Nyugati Zsil vőlgyében is nagyon szép idő volt.A tavaszias idő következtében nagyon sok hó olvadott el,és a lavinaveszély is véget ért.                                       

78
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. március 08. - 20:03:50 »
Sziasztok.Mivel a Zsilvölgye a Retyezát ellenkező oldalán van a nnnak ahová szeretnétek menni,érdeklödtem a hunyadi hegyimentöktől.A Carnici parkolóig az út levan takaritva és a Gentiana menedékháznál is van valaki.A hegyimentők szerint a túra amit terveztek jelenleg nagyon veszélyes.Normális körülmények között,tényleg március a megfelelő idő az ilyen túráknak,de ebben az évben a hó nagyon nagy és nagyon nagy a lavinaveszély.A lavina akármikor megindulhat.Természetesen senkit sem lehet megállitani,de ők egy ilyen túrát ebben az évben csak áprilisban ajánlanak.

79
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. március 01. - 20:34:04 »
A Retyezát hegységben az idő felmelegedésével,megnőtt a hólavina veszélye.A hegyimentők felhivják a turisták figyelmét,hogy a következé hetekben kerüljék a gerincturákat.Az elmúlt időszakban 15OOm fölötti magasságban több hólavina volt.A lavinák nemcsak havat hanem sziklákat,fákat sodortak magukkal.A hólavina veszélye továbbra is 4-5 fokos.A hegyimentők szerint még 2-3 meleg és hideg ciklus kell váltsa egymást hogy a hó rögzüljön és ez több hétbe kerül.

80
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. február 19. - 19:03:31 »
A Retyezátban jelenleg nagyon nagy a hó.A Nyugati Zsil mentén a Kampusel-i vadászházig,az út le van takaritva,de a közlekedés nehézkés.Innen a Zsil felöl szinte sehova nem lehet túrázni,még az alacsonyabb részeken is méternél nagyobb a hó.Március 15-ig azonban még négy hét van.Március elején még küldök egy értesitést,miután érdeklödök a hegyimentöktől is.Irjátok meg hogy milyen útvonalat szeretnétek bejárni.Küldjetek egy email cimet hogy küldjek egy pár képet a jelenlegi hóhelyzetről.

81
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. február 10. - 17:53:17 »
A februári havazások következtében a Retyezát hegységben,helyenként a hóréteg vastagsága meghaladja a 2-3 métert is.A hegyimentők felhivják a turisták figyelmét,hogy ne induljanak hegyi túrákra,még a legjobb hegymászó felszerelésekkel .sem.

82
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. január 27. - 17:22:26 »
   
  A héten a nagy havazás után Retyezátban  a hótakaró masfál néhol akár két méter is.A Rausor üdülőhelyre vezető utat nagyméretű hólavina zárta el néhány óráig.A hegyimentők figyelmeztetnek hogy továbbra is 4-es fokozatú lavinaveszély van.

83
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. január 19. - 18:15:34 »
 A Retyezát hegységben több mint félméteres hó hullott.Az utak a NYugati Zsil mentén le vannak takaritva és járhatok.

84
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2011. december 13. - 20:34:28 »
December elejé rövid havazás után,újra felmelegedett és jelenleg a Retyezát hegységben nincs emlitésre méltó hó.Ha érdekel valakit bemutatnám a Kis Retyezát vidékét.Itt található a hegység legérdekesebb mészkő vidéke és itt lehet a legtöbb zergét látni.Aki a Petrozsény-i medencéröl több ismeretet akar a Zsil-völgye.ro webportálrol szerezhet.Hogyan küldhetek képeket a Kis Retyezátrol?

85
Hírek és beszámolók / Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2011. december 03. - 20:16:52 »
Lupényból,a Retyezát hegység közeléből,küldöm a hireket. Akármilyen kérdésre szivesen
válaszolok. Jelenleg a Retyezát hegységben nincs hó. Továbbra is nagyon szép túrákat
lehet szervezni.

Oldalak: 1 ... 4 5 [6]