Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - admin

Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 19
16
Kérdések / Re:Vila Stanisoara elérhetőség
« Dátum: 2014. július 05. - 08:15:18 »
Szia!

Sokszor előfordul, hogy a gyenge térerő miatt nem sikerül elérni őket, de utánanéztem és úgy tűnik, hogy részben megváltoztak a számok. Próbálkozz ezzel (is): +40-374-975188.

Üdv: Péter

17
Egyéb témák / Re:pásztorkutyák
« Dátum: 2014. július 04. - 21:49:37 »
Szia!

A Retyezátban nem kell hasonló megpróbáltatásokra készülnöd. Előfordulnak ugyan nyájak, de ezeket már kevésbé vérmes ebek védik, jobban hozzászoktak a turistákhoz. Persze azért nem kezes jószágok, de nem kell aggódni. A Radnaiban magam is jártam hozzád hasonlóan, ott előnyösebb csapatban mozogni és botokkal felvenni a "sün formációt" ilyen esetekben :-)

Üdv: Péter

18
Hírek és beszámolók / Re:Gura Zlata - Zenóga tó sátorral
« Dátum: 2014. július 04. - 21:45:34 »
Szia!

Köszönöm a pontosító információkat, a koordinátákat már frissítettem is, holnap pedig a Gura Zlata sátorozóhelyre vonatkozó szöveges ismertetőt is módosítom. A menedékház továbbra sem működik?

Üdv: Budai Péter (admin)

19
Újdonságok / Re:Galéria bővítés
« Dátum: 2014. február 21. - 15:14:08 »
Kicsit megfeledkeztem jelentést adni a galéria bővüléséről az utóbbi időben, ami persze nem jelenti azt hogy ne jöttek volna újabb képek. Tavaly ősszel Dékány Zsolt és Víg Tamás Zsolt, a napokban pedig Bánáti Aliz, Bodó József, Damján Zoltán és Székely Árpád felvételei gazdagították a retyezat.ro fotótárát, ami immáron 580 képpel büszkélkedhet! Köszönjük!

20
A tavalyi beszélgetés folytatásaként a Páring TV magyar nyelvű adásában ismét szerepelt Bodó József barátunk. Ezúttal történelmi személyiségek álltak a beszélgetés középpontjában. A Kendeffy és Maderspach családok neve talán már sok Retyezát-rajongó előtt ismert, de hogy ifjúkorában még Rommel is járt ezen a vidéken, az sokaknak újdonság lehet. Az egyórás beszélgetés az alábbi linken érhető el:

http://www.youtube.com/watch?v=tGDzeYemaAQ

21
Kérdések / Re:áprilisi időjárás
« Dátum: 2014. február 12. - 10:09:34 »
Szia,

Általában még havas, kissé lavinaveszélyes. De az idei tél elég érdekesen alakul, szóval...
Van konkrét célpontotok?

22
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2014. január 03. - 13:49:02 »
Mindannyiunk nevében köszönöm szépen a jókívánságokat és a rendszeres helyzetjelentéseket! Jó egészséget és szép retyezáti túrákat kívánok!

Budai Péter (admin)

23
Még május közepén készült egy órás beszélgetés Bodó József barátunkkal a Páring TV magyar nyelvű adásában. A műsor témája: történelem és turizmus a Zsil-völgyben. Akkor elmulasztottam ide a fórumra is belinkelni, ezt most pótolom:

http://www.youtube.com/watch?v=yLHy_8EdhfE

24
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2013. október 28. - 10:58:14 »
Ismét köszönjük a híradást! A képekből kiemeltem kettőt a Facebook-oldalon. Valóban gyönyörű őszi idő van a Retyezátban, aki teheti, látogassa meg most is!

25
Újdonságok / Re:Térképek
« Dátum: 2013. augusztus 06. - 14:49:40 »
Befejeződött az oldal GPS felmérésekből épülő interaktív térképének nyári bővítése. A legújabb kiadás már tartalmazza a Zlata-gerincen vezető kék kereszt jelzést, valamint a tavaly ősszel átadott új turistautak egy részét is (a Borbát-völgyi esztenától a Zergebak-tó érintésével a Zárt kapukhoz vezető piros pont jelzésű utat teljes egészében, a Pelága-rétről a Pelága-nyeregbe vezető útnak pedig a Pelága-tóig vezető szakaszát).

Természetesen a továbbiakban is várom azon túrázók segítségét, akik ily módon rögzítették az általuk bejárt nyomvonalakat! Elsősorban a térképen még nem szereplő utak érdekelnek (pl.: Râuşor > Prelucele-gerinc > Retyezát-csúcs, vagy a Baléja-rétről a hegység középső része felé vezető utak), de pontosítás céljából a már meglévőkről is örömmel veszek újabb felméréseket.

26
Kérdések / Re:Belépő
« Dátum: 2013. július 29. - 07:20:49 »
Igen, ez az általános helyzet... sem az eladásra, sem az ellenőrzésre nem jellemző a németes precizitás. Azért valószínűleg lesz lehetőségetek megvenni a belépőt valahol útközben. Szép túrákat!

27
Az eddigi egyhetes, 30 napos és 12 hónapos útmatricadíj mellett bevezették Romániában a 10 napos és a 90 napos úthasználatra jogosító matricákat. Mint ismeretes minden Romániába belépő gépjárműre kötelező kiváltani az útmatricát. A személyautókra vonatkozó új, 10 napos úthasználati díj 4 euróba, míg a 90 napos 13 euróba kerül. Az egyhetes, a 30 napos valamint az 1 évre szóló útmatrica továbbra is érvényben marad, az eddigi 3, 7 illetve 28 eurós díjért. Az összeget euróban szabták meg, de kifizethetőek lejben is. Az útmatricák megvásárolhatók a legtöbb határátkelőhelyen és a benzinkutaknál.

forrás: padis.hu

28
Autós információk / Re:Parkolás
« Dátum: 2013. július 08. - 14:33:08 »
Râuşor üdülőtelep (bár inkább téli, mint nyári), tehát kell találjatok parkolóhelyet. Hogy most éppen kell-e fizetni és őrzik-e a kocsit valamennyire érte, azt nem tudom. Ha északról közelítem meg a hegységet, én Cârnicnál szoktam hagyni a kocsit, némi pénz fejében még őrzik is, biztonságosan otthagyható. A Zsil-völgyi lehetőségeket megírta előttem surulpaltinei, ennél jobban én sem tudom most összefoglalni.

29
Kérdések / Re:egyéb látnivalók
« Dátum: 2013. június 30. - 21:20:10 »
Szia!

Pl. Kolc és Malajesd várromjai, Őraljaboldogfalva és Zeykfalva templomai.
Étterem: a hegyen töltött napok után bármi jó lesz, de ezt tudjátok :) Amúgy nincs tippem...

Üdv: Péter

30
Kérdések / Re:Pelága-rét - Pelága-tó - Pelága-nyereg
« Dátum: 2013. június 28. - 13:00:10 »
A GPS térképen szereplő útvonal korábbról van meg, amikor még jelzetlen ösvény volt ez az útvonal. Akitől kaptam, az a tóig ment fel akkor. Mindazonáltal valószínűleg nem csináltak új ösvényt, csak lejelezték. Ezért addig, amíg nem járom le én vagy más aki elküldi nekem a trackjét, a térképen ez a track fog szerepelni jelzettként (találomra nem látom értelmét behúzni egy összekötést a nyeregbe). A tó és a nyereg között semmilyen különösebb akadály nincs, csak fel kell menni a hegyoldalon. Legfeljebb köd esetén lehet probléma a tájékozódással, viszont ha lesz GPS-etek, akkor azzal fel lehet navigálni a nyeregbe. Ha nincs, akkor meg rá kell bízni magatokat a jelzésre - új, ezért elvileg jól követhetőnek kell lennie. Ennek a völgynek a turistautak hálózatába való bevonását egyébként jó ötletnek tartom, sok új variációs lehetőséget hordoz magában.

Oldalak: 1 [2] 3 4 ... 19