Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - admin

Oldalak: [1] 2 3
1
Sajtófigyelő / Orchindeamentés a Lepusnyik-völgyben
« Dátum: 2015. július 16. - 17:46:19 »
A nemzeti park munkatársai önkéntesek segítségével próbálják megóvni a Pelága-rétre vezető út mellett élő orchideaféléket az út javítását végző munkagépektől. További részletek a Nyugati Jelen cikkében.

2
Még május közepén készült egy órás beszélgetés Bodó József barátunkkal a Páring TV magyar nyelvű adásában. A műsor témája: történelem és turizmus a Zsil-völgyben. Akkor elmulasztottam ide a fórumra is belinkelni, ezt most pótolom:

http://www.youtube.com/watch?v=yLHy_8EdhfE

3
Az eddigi egyhetes, 30 napos és 12 hónapos útmatricadíj mellett bevezették Romániában a 10 napos és a 90 napos úthasználatra jogosító matricákat. Mint ismeretes minden Romániába belépő gépjárműre kötelező kiváltani az útmatricát. A személyautókra vonatkozó új, 10 napos úthasználati díj 4 euróba, míg a 90 napos 13 euróba kerül. Az egyhetes, a 30 napos valamint az 1 évre szóló útmatrica továbbra is érvényben marad, az eddigi 3, 7 illetve 28 eurós díjért. Az összeget euróban szabták meg, de kifizethetőek lejben is. Az útmatricák megvásárolhatók a legtöbb határátkelőhelyen és a benzinkutaknál.

forrás: padis.hu

4
Vendégkönyv / Öt éves lett a retyezat.ro !
« Dátum: 2013. február 28. - 09:30:28 »
Jeles évfordulóhoz érkezett a retyezat.ro honlap! Immáron kerek öt éve, hogy a Retyezát iránt érdeklődők magyar nyelvű weboldalon tájékozódhatnak a Déli-Kárpátok eme nagy népszerűségnek örvendő hegységéről.

Köszönöm a biztatást és az elismerést az oldal látogatóinak, valamint az önzetlen segítséget mindazoknak, akik segítettek a tartalom bővítésében és naprakészen tartásában!

Budai Péter

5
Hírek és beszámolók / hegyimentők
« Dátum: 2012. június 26. - 14:18:33 »
Tegnap óta fent vannak és szolgálatot teljesítenek a hegyimentők a Bukura-tavi és a Pelága-réti állomáshelyeken.

Forrás: Salvamont

6
Autós információk / Figyelmeztető táblák
« Dátum: 2012. április 11. - 11:15:18 »
Veszélyes útszakaszra hívja fel a figyelmet Romániában egy új közlekedési táblatípus. További részleteket az index cikkében olvashatunk, a megjelölt útszakaszokat pedig a hartapunctelornegre.ro oldalon lehet megnézni.

7
Újdonságok / Születés(hó)napi nyereményjáték!
« Dátum: 2012. február 01. - 10:02:15 »
Idén februárban betölti negyedik évét a retyezat.ro. Ennek örömére mától egyhónapos nyereményjáték indult értékes ajándékokkal. A részletekről a kezdőoldalon lehet tájékozódni.

8
Sajtófigyelő / Retyezát a Duna TV-n
« Dátum: 2011. november 03. - 08:10:18 »
A Duna TV Hazajáró című turisztikai magazinműsora hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

Most vasárnap (november 6.) 12:50-kor a Retyezát és környéke kerül sorra. A stáb még október elején forgatott a Bukura-katlan környékén, szép őszi felvételeket láthatunk majd a műsorban!

9
Sajtófigyelő / kiállítás Nopcsa Ferenc fotográfiáiból Déván
« Dátum: 2011. október 14. - 10:52:10 »
November 12-ig tekinthető meg a dévai múzeumban báró Nopcsa Ferenc fotóiból összeállított kiállítás anyaga. További információk a Nyugati Jelen cikkében.

10
Egyéb témák / Gerinctúrák a Kárpátokban
« Dátum: 2010. szeptember 15. - 15:19:53 »
Nem adtam még hírül itt a fórumban, de a nyár folyamán megjelent Nagy Balázs "Gerinctúrák a Kárpátokban" című alapművének második, frissített kiadása. Ajánlom beszerzését, amíg újra el nem fogy...

11
Hírek és beszámolók / Belépődíj a nemzeti parkba
« Dátum: 2010. május 11. - 13:42:47 »
A nemzeti park weboldalán olvasható hír szerint idén áprilistól újra belépődíjat szednek a Retyezátba látogató turistáktól. A 7 napig érvényes belépő összege csekély, fejenként 5 lejbe kerül (14 éves kor alatt a belépés ingyenes). A befolyt összegből a szemétszállítás költségeit szándékoznak finanszírozni.

A közlemény szerint a Nucşoara-i látogatóközpontnál és a Gurai Apei víztározónál lehet jegyet váltani. Hogy mi van azokkal, akik Râuşor, vagy a Buta-szoros felől közelítik meg a hegységet, arról nem szól a fáma... Igyekszem utánajárni a dolognak!

12
Autós információk / M43 autópálya
« Dátum: 2009. december 10. - 08:30:54 »
Nyár végére csúszik az M43-as autópálya 5-ös és 47-es főutak közötti szakaszának átadása. Jövő nyárra elvileg egészen Makóig el kellene készülnie a sztrádának...

(forrás: index, NIF Zrt.)

13
Hírek és beszámolók / Viperamarás
« Dátum: 2009. augusztus 04. - 00:01:36 »
A múlt héten történt egy viperamarás a Gemenele Rezervátumban (lásd: Nyugati Jelen).

Tanulság: viperát nem fogdosunk, hanem nagy ívben elkerüljük! ;)

14
Autós információk / Útviszonyok
« Dátum: 2009. július 27. - 17:27:28 »
A 7-es főutat nagyon szépen rendbetették, most már nem kell felújítások miatti útszűkületekkel, és az ezekkel járó várakozásokkal számolnunk. A 66-os út maradt a régi: széles, általában jó, ám helyenként nagy zökkenőkkel tűzdelt.

Kőaljaohába (Ohaba de sub Piatra) felől viszont mostanság nem lehet megközelíteni a "megszokott" úton Nuksóra (Nucşoara) falut. Egészen jó és aránylag rövid kerülőút van ellenben Fehérvízen (Râu Alb) keresztül. Ehhez tovább kell menni mintegy 2 km-t a 66-os úton, és a következő falu határában jobbra lekanyarodni a hegység felé. Tábla nem jelzi, csak a Fehérvíz felől jövőknek Petrozsényt. Fehérvízen egyébként érdemes megállni a régi magyar (református) templom romjainak kedvéért (fénykép lesz nemsokára a honlapon), és éppenséggel magyar rendszámú autót is láthatunk a Mara kúria udvarán (kiegészítő információk itt). A szűk, de kiváló minőségű út (ügyeljünk a szembejövők miatt) továbbvezet Macesd (Zăvoi) faluba, ahol átmenetileg - jól járható - kövesúton haladunk, majd ismét friss aszfaltcsíkon jutunk el Felsőszálláspatakra (Sălaşu de Jos). Itt aztán becsatlakozunk a "szokásos" útba.

15
Sajtófigyelő / Nesze neked nemzeti park...
« Dátum: 2009. július 18. - 20:40:59 »
Úgy tűnik "erőből" mégiscsak befejezik a vitatott 66A jelzésű út építését  >:(

Nincs pénz zöld szempontokra (Nyugati Jelen)

Oldalak: [1] 2 3