Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - csotris

Oldalak: [1]
1
2013. május 11-14-ig voltunk a Retyezátban. Általában a víztározótól megyünk fel autóval a Peleága-rétig. Most az úton a még helyenként megmaradt hó miatt csak 12km-t tudtunk felmenni autóval. A maradék 8km-t a rétig csak gyalog tudtuk megtenni (2óra nagy zsákkal). Szerintem május végére le fog teljesen olvadni az útról a hó. Most is csak ott van, ahol a fák árnyékolása miatt megmaradt. Hólánc esetleg segíthet,de nekünk az volt a problémánk,h teljesen felfeküdt az Opel Agila.
A túrista utak egyébként jól járhatóak bakanccsal. Mi csak egy helyen használtunk hágóvasat a Bukura tótól a Peleága csúcsra menetben.
Éjjel -2 - 0 fok volt, nappal 4-12 fok, sátraztunk. Rajtunk kívül csak egy sátor volt épp akkor.
Jó túrázást mindenkinek!

2
Hírek és beszámolók / 2009 május vége
« Dátum: 2009. június 01. - 22:13:57 »
Sziasztok, csotris vagyok.

2009. május 29- junius 1-ig voltam legutóbb a Retyezátban, sokadik alkalommal. Május 30-án 7-16 óráig esett a hó, ennek ellenére a Peleaga-rétről felmentünk a Bukura tóhoz. Most elég gyorsan 1óra10perc alatt felértünk nagy sátras 2-3 napos csomaggal. Általában 1,5-2 óra az út, amit bárki meg tud tenni. A menedékházban aludtunk 2 napot. Vasárnap a Bukura-nyeregből láttunk 3 magyarul beszélő fiatalt zacskón csúszkálni az északi oldalon. Kiabáltunk is egymásnak, ezúton is üdv nekik.

3
Túratárs-kereső / Re: Túratárs
« Dátum: 2008. július 23. - 22:24:23 »
Sziasztok!
A hol hagyhatom biztonságban az autót kérdésre válaszolva: általában a Pelága-rétnél parkolok 2-3 napra, de hagytam már az autót a Stana di Rau-nal és Carnicnál, valamint a Rausornál is. Sehol nem találtam "idegenkezűségnek" nyomát sem, amikor több nap elteltével visszatértem a kocsimhoz, pedig volt, hogy még a hátsó ajtót is elfelejtettem bezárni. Ezekre a helyekre már csak valódi túrázók mennek, akik tiszteletben tartják mások magántulajdonát.
Üdv, csotris

4
Vendégkönyv / Vendégkönyv
« Dátum: 2008. április 29. - 22:01:05 »
Gratulálok az oldalt létrehozónak!
 Nagyon jó, hogy ennyi hasznos információ megtalálható itt. A képgalériában is gyönyörűek a fotók és sok arcát bemutatják a Retyezátnak. Az oldalra látogató itt átfogó képet kaphat a hegységről. Mindenkinek azt ajánlom, hogy az év különböző időpontajaiban látogasson el a Retyezátba, mert úgy jobban megismeri a hely igazi vadságát. Mindig tartogat valami újat és ad is belőle, ha kellő tisztelettel közeledünk felé.
Retyezát-baráti tisztelettel, csotris

Oldalak: [1]