Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - Bige

Oldalak: [1]
1
Hírek és beszámolók / Re:Túrabeszámoló 2010 okt 7-8
« Dátum: 2010. november 19. - 20:08:34 »
Megértettem.
Üdv

2
Hírek és beszámolók / Re:Túrabeszámoló 2010 okt 7-8
« Dátum: 2010. november 12. - 17:21:39 »
Ez igen! Nincs nagyon hideg már ott olyankor?
De hideg van csak nem nagyon ::) Minusz 4-minusz 6 plusz 6-plusz 8 mikor tetőzik a hő. De ez nem akadály mert mi van akkor mikor télitúrán van az ürge?? Turasí, például. Hó tetején sátrazás? Na ugye most már meleg lett a minusz 4?? ;D
Alig várom a telet imádok sizni!
Tisztelettel Bige
Vasjon hogy lehet képeket feltenni??? Egyáltalán?

3
Hírek és beszámolók / Túrabeszámoló 2010 okt 7-8
« Dátum: 2010. október 13. - 19:48:43 »
Üdv mindenkinek!
Igen, teljesült az álmom eljutottam a Retyezátba! Negyvenhét év után először. Aktiv gyalogturázó, sitúrázó voltam 24 éves koromig, aztán jött a szerelem, motorszerelem (most is tart még).Kilenc éve ismét bevozott a természet, téli nyári túrák következtek. Nagy álmom teljesült.
Október 6-án este 8 órakor indultunk négyen( a hétből). Gyergyószentmiklós -  Peleága Rét 430 km. Hajnali 4-kor zárt sorompót találtunk a Gura Apei nevű gyűjtőtó felső felénél. Két óra dekkolás után sikerült élő emberre találni, és fizetni(autó 7 lej, személy 5 lej), na meg bemenni. A lakatkulcs a sorompó mögött volt 1 kő alatt, gyakorlatilag magunkat kelett beengedni. A Peleága Réten vadiúj emeletes hegyimentőház fogadott, ablakán papír hogy az egyik szoba nyitva, használjuk bizalommal, távozáskor csukjuk be az ajtót. Rögtön nem akartunk sátrazni. Minimális csomaggal mentünk fel a Bukura tóig és aztán Lia, Anna, Viorika, Florika meglátogatása volt a programon. Az időjárás kegyes volt, de nem nagyon szép.Innen visszaereszkedtünk a Rétre a házhoz. Innen reggel (nem korán persze) ismét felmentünk a Bukurához, ragyogó napsütésben, majd a sárga kereszten a Peleága csúcsra. Itt ránk zuhantak a felhők de nem azelőtt mielőtt szét tudtunk volna nézni.Eszméletlen a látvány, rámtört egy olyan érzés hogy milyen parányi is az ember, és magasztos a Hegy! Végtelen alázat és öröm öltött el, hogy kegyesen magához engedett a Hegy!
Ide még visszajövünk!
 A Bukura tavi Hegyimentőház is nyitva volt(későn vettük észre)
Emberek a Hegyen: csütörtökön 6 embert láttunk messziről, pénteken egy német és egy szlovák házaspárt, majd még négy emberrel találkoztunk. Az állatvilágot egy zerge képviselte. Szép időt mindenkinek!

4
Kérdések / Re:Nem voltam meg, de menni akarok!
« Dátum: 2010. szeptember 19. - 16:03:21 »
Szevasz!
Igy van, Peleaga Rét-Bukura másfél-két óra a mi információnk szerint is. Nekünk eléggé fontos a mihamarabbi feljutás, és a jó megközelités(autós). Az EKE országos elnöke volt fennt ugyanigy, augusztusban fotóturán. Néhányan EKE tagok is vagyunk, mostanig összeverődtünk heten, mind régi "hegyiemberek" :)). Van aki már járt is nomád turán Ohaba de sub Piatra- Buta menedékház útvonalon. Utólag beismerik hogy irtó hűjén tették. Illegális sátrazások, toronyiránti útvonalak, állati nagy zsákok, stb.
Igaz ennek 14 éve.:))
Szép túrákat, jó időt mindenkinek
Üdv Endre

5
Kérdések / Re:Nem voltam meg, de menni akarok!
« Dátum: 2010. szeptember 16. - 19:45:59 »
Nagyon rendesek vagytok! Köszönöm a segitséget és minden infót. Ilyenkor minden hasznos, és szeretek a más tapasztalataiból okulni. A tervünk is változott. Volt egy ismerösünk foto turán egy hónappal ezelőtt.Pontosan a Peleága Rétig ment, Skoda Octaviaval. Ugyanaz az útvonal csak tovább ment Gura Apei gyűjtőtavat elhagyva a Peleága Rétig. Berajzolta az útvonalat amiket bejártak 2 nap alatt.Innen már nincs messze a Bukura tó azt mondta az emberünk.
Mit szóltok ehhez az ötlethez??
Nagyon szépek a képek egyébként. Alig várom már! Ha az idö megviccel (általánosan) akkor csúsztatunk az induláson még egy hetet (szeptember 29).

6
Kérdések / Re:Nem voltam meg, de menni akarok!
« Dátum: 2010. szeptember 15. - 17:00:55 »
Szia!

A Gura Zlata - Zenoga nem lesz ám gyenge etap ;-)
Csillagozni ráadásul nem onnan lehet igazán jól, hanem a Bukurától (Peleaga, Retyezát, Pápusa, Gáles, Taul Dintre Brazi - az egyik legszebb tó). Nem véletlen van ott néha akkora tömeg.
Mi aug 25-től szept. 3-ig voltunk fent. A Bukura partján volt hogy 43 sátor állt, másnap aztán tízen maradtunk, mert megjött a rossz idő. Napközben 6 fok, éjjel ittunk... Lementünk Pietrele-ig mert tartottunk a hótól, ami 1-én meg is jött... Előtte meg porrá égtünk :)
Ha felmennétek Bukuráig, a Zsudel hágó szintén durva séta, de megéri, főleg mert ott vannak a katlan tavai.
A Zenógánál jól el van rejtve a vízvevőhely! Ha a mentőkunyhónál állsz, a tó bal parta felett vannak nagyobb sziklacsoportok (a süppedős folyásokon túl), az egyik oldalából folyik tiszta víz. A jobb parton legeltetnek.

Amúgy pedig jóóóóóó utat!!!
Nem gondoltam könnyünek ez igaz! Gyakorlott téli-nyári turázó vagyok, többszöri Kelemen Havasok, Nagyhagymás stb. sítúra, sátor a hó tetején(3 naposak), igazi 12-13 órás(fejlámpa fénye melett) utak hóban. Ezért bizok benne hogy menni fog. Köszönöm a tanácsaidat lehet hogy mégis csak a Bukurát válasszuk?! Van valószinüsége, ma lessz a megbeszélés a társaimmal is.
Üdv és tisztelet mindenkinek Endre

7
Kérdések / Re:Nem voltam meg, de menni akarok!
« Dátum: 2010. szeptember 15. - 16:39:55 »
Az autós megközelítéssel nem hiszem, hogy gond lesz. A turistaútról nem tudok friss infót, de szerintem azzal sem lesz probléma. Az időjárás pedig kiszámíthatatlan... Készüljetek hidegre. Ajánlom a Cuntu és a Szárkő meteo állomások adatait nézegetni ezen az oldalon (ezek konkrét mért értékeket mutatnak). Jó utat!
Kösz szépen! Megfogadom a tanácsod!
Üdv Endre

8
Kérdések / Nem voltam meg, de menni akarok!
« Dátum: 2010. szeptember 10. - 20:28:31 »
Nem voltam soha még a Retyezátban, de most készülök menni. Lessz olyan társam persze aki már volt, de ezek ellenére is szeretnék kérdezni.
- Mennyire járható(nehéz) a piros sáv a Gura Zlata menedékház felöl a Zanoaga tóhoz?
Innen szeretnénk felmenni, a Zanoaga tó melett táboroznánk. A cél csillagturák.
- Időpont szeptember 22-26, vagy szept.29-okt.3
- Időjárás infó?(megbizható?)
- Milyen a menedékház megközelitése autóval?(3-mas Golf) Gondolok itt a Hátszeg-Totesti-Ostrovu mic-balra letér Clopotiva-Bradetel tábor-Gura Zlata menedékház útvonalra.
Számitásaim szerint 36 km Hátszegtől.
- Van-e valaki aki innen közelitette meg a hegyet? Szeretném ha információval segitene.
Üdv Endre

Oldalak: [1]