Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - Bige

Oldalak: [1]
1
Hírek és beszámolók / Túrabeszámoló 2010 okt 7-8
« Dátum: 2010. október 13. - 19:48:43 »
Üdv mindenkinek!
Igen, teljesült az álmom eljutottam a Retyezátba! Negyvenhét év után először. Aktiv gyalogturázó, sitúrázó voltam 24 éves koromig, aztán jött a szerelem, motorszerelem (most is tart még).Kilenc éve ismét bevozott a természet, téli nyári túrák következtek. Nagy álmom teljesült.
Október 6-án este 8 órakor indultunk négyen( a hétből). Gyergyószentmiklós -  Peleága Rét 430 km. Hajnali 4-kor zárt sorompót találtunk a Gura Apei nevű gyűjtőtó felső felénél. Két óra dekkolás után sikerült élő emberre találni, és fizetni(autó 7 lej, személy 5 lej), na meg bemenni. A lakatkulcs a sorompó mögött volt 1 kő alatt, gyakorlatilag magunkat kelett beengedni. A Peleága Réten vadiúj emeletes hegyimentőház fogadott, ablakán papír hogy az egyik szoba nyitva, használjuk bizalommal, távozáskor csukjuk be az ajtót. Rögtön nem akartunk sátrazni. Minimális csomaggal mentünk fel a Bukura tóig és aztán Lia, Anna, Viorika, Florika meglátogatása volt a programon. Az időjárás kegyes volt, de nem nagyon szép.Innen visszaereszkedtünk a Rétre a házhoz. Innen reggel (nem korán persze) ismét felmentünk a Bukurához, ragyogó napsütésben, majd a sárga kereszten a Peleága csúcsra. Itt ránk zuhantak a felhők de nem azelőtt mielőtt szét tudtunk volna nézni.Eszméletlen a látvány, rámtört egy olyan érzés hogy milyen parányi is az ember, és magasztos a Hegy! Végtelen alázat és öröm öltött el, hogy kegyesen magához engedett a Hegy!
Ide még visszajövünk!
 A Bukura tavi Hegyimentőház is nyitva volt(későn vettük észre)
Emberek a Hegyen: csütörtökön 6 embert láttunk messziről, pénteken egy német és egy szlovák házaspárt, majd még négy emberrel találkoztunk. Az állatvilágot egy zerge képviselte. Szép időt mindenkinek!

2
Kérdések / Nem voltam meg, de menni akarok!
« Dátum: 2010. szeptember 10. - 20:28:31 »
Nem voltam soha még a Retyezátban, de most készülök menni. Lessz olyan társam persze aki már volt, de ezek ellenére is szeretnék kérdezni.
- Mennyire járható(nehéz) a piros sáv a Gura Zlata menedékház felöl a Zanoaga tóhoz?
Innen szeretnénk felmenni, a Zanoaga tó melett táboroznánk. A cél csillagturák.
- Időpont szeptember 22-26, vagy szept.29-okt.3
- Időjárás infó?(megbizható?)
- Milyen a menedékház megközelitése autóval?(3-mas Golf) Gondolok itt a Hátszeg-Totesti-Ostrovu mic-balra letér Clopotiva-Bradetel tábor-Gura Zlata menedékház útvonalra.
Számitásaim szerint 36 km Hátszegtől.
- Van-e valaki aki innen közelitette meg a hegyet? Szeretném ha információval segitene.
Üdv Endre

Oldalak: [1]