Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - Faronto

Oldalak: [1]
1
Kérdések / Re:iható víz
« Dátum: 2012. szeptember 05. - 19:48:42 »
Retyezat, látom te nagy megmondó ember vagy. Ha nem haragszol akkor nem süllyedek le a szintedre. Én inkább kirándulok és hegyet mászok addig amíg te a gép előtt ülsz és kioktatsz másokat olyan dolgokról amikről a tudásod meglehetősen hiányos! Ezzel én lezártam! Majd most jól megmondhatod megint :-)
Elég sokat járok a Retyezátba és azért regisztráltam,hogy hátha segíthetek valakinek akinek kérdése van. De látom,minden fórumnak megvan a maga "okos" hozzászólója .
Igyál nyugodtan azt amit akarsz, a kérdező így is választ kapott,csak sajnos nem tőled!

2
Kérdések / Re:iható víz
« Dátum: 2012. július 26. - 13:33:07 »
retyezat!

Szerintem a kérdés  nem arra irányult,hogy ki tudja helyesen leírni ,ivóvíz (egyébként egybe írják )hanem segítséget kért egy túrázó és a fórum célja úgy gondolom,hogy segítsünk neki !
Egyébként amikor látom a tengerszemekbe dobott szemetet,gusztus dolga de én nem innék belőle,főleg,hogy bőségesen áll rendelkezésre "biztonságos" ivóvíz. Ez vonatkozik a patakokra is ,amikben ki tudja,hogy feljebb nem mosakodik-e valaki éppen.
Természetesen mindenki abból iszik amiből akar,gyomra válogatja,én mégis azt javaslom,hogy biztonságos lehetőséget válasszunk.

3
Kérdések / Re:iható víz
« Dátum: 2012. július 11. - 12:18:56 »
A Bukura tónál a hegyimentők háza mellett van vízvételi lehetőség bőségesen!
A Zenoaga -nál nem tudom,de még sose okozott az ivóvíz problémát a Retyezátban .

4
Kérdések / Re:2 napos túra a Retezatban
« Dátum: 2012. június 12. - 15:26:23 »
Szia!
 Juni1-4 között voltunk fenn. Budapestről 8 óra alatt értünk a Carnic-ig. Javasolnám én is ,hogy menjetek még aznap tovább legalább a Pietreléig. Mi hajnalban indultunk Bp-ről és szerettünk volna még aznap a Bucura-tóig feljutni. Az időjárás közbeszólt de a Gentiana-ig felmentünk ez kb 2 óra a Carnic-tól.Eléggé átáztunk de Lajos bácsi gyorsan meleget varázsolt,hogy megszáradjon reggelre minden.
A második nap reggel felmentünk a Bukura-tó-ig ,(kb 3 óra)letáboroztunk és még aznap felmentünk a Peleaga-ra,harmadik nap Bukura I,Retezat,Bukura II és vissza a táborhoz.
Negyedik nap le 4-4,5 óra az autóig és irány haza. Összességében szerencsénk volt az idővel,a leírt útvonalon néhány kisebb hófolttal találkoztunk és bár vittünk,de hágóvasra és csákányra már nem volt szükség. Ha a hónap első felében mentek akkor a Gentiana házban Lajos bácsi vidám perceket szerezhet  :)   

Jó utat!

Üdv:
Dénes

Oldalak: [1]