Retyezát fórum

Egyéb => Sajtófigyelő => A témát indította: admin - 2008. október 07. - 09:40:15

Cím: hátszegi dinoszauruszok
Írta: admin - 2008. október 07. - 09:40:15
A nyáron újabb dinó-lelet került elő a Hátszegi-medencéből, Tustya (Tuştea) falu határában. Talán egyszer majd méltó bemutatóhelyet is sikerül kialakítani a környék egykori "sárkányainak"...

Bővebb információk a nyugatijelen.com eredeti cikkében (http://www.nyugatijelen.com/jelenido/dinoszauruszok_a_hatszegi_medenceben.php)
Cím: Re:újabb dinoszaurusz-leletek
Írta: admin - 2010. február 28. - 17:08:04
Sajnos nem csak hozzáértők keresgélnek dinoszaurusz-maradványok után a Hátszegi-medencében. A közelmúltban ütöttek rajta egy kereskedőbandán, amely illegális ásatások révén számos csontot és tojást lovasított meg a lelőhelyekről az utóbbi évek során. Bővebb információk a nyugatijelen.com cikkében (http://www.nyugatijelen.com/rendorsegi_hirek/dinotojasokkal_kereskedtek.php).
Cím: megerősítették Nopcsa elméletét a hátszegi dinoszauruszok törpenövéséről
Írta: admin - 2010. február 28. - 17:09:19
Igaza volt Nopcsa bárónak (http://www.origo.hu/tudomany/20100228-hatszeg-a-torpe-dinoszauruszok-szigete.html) - ezzel a címmel jelent meg ma az origo.hu portálon egy cikk a hátszegi dinoszauruszokról. A különleges hátszegi őshüllőkről egyébként itt a retyezat.ro felületén bővebben is olvashatnak (http://www.retyezat.ro/index.php?id=oshullok) a téma iránt érdeklődők.
Cím: Re:hátszegi dinoszauruszok
Írta: admin - 2012. augusztus 29. - 14:52:03
Élethű makettek segítségével kívánják bemutatni a Hátszegi-medence dinoszauruszait a nagyközönség számára. További részletek a Nyugati Jelen (http://www.nyugatijelen.com/jelenido/turisztikai_kozpont_a_hatszegi_dinoszauruszparkban.php) cikkében olvashatók.