Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - Kutyu

Oldalak: [1]
1
Üdv mindenkinek !

A Lepusnyik-völgyi útról néhány infó. A pünkösdi hétvégén voltunk a Retyezátban, a Gura Zlata Panzió -Gura Apei -  Pelága-rét - Bukura-tó - majd meglátjuk...  útvonalon.
Az út a Pelága-réti parkolóig, óvatosan bár, de végig járható és hómentes volt. Egy Ford Mondeo + 4 felnőtt felállásban indultunk,  a Gura Zlata - Gura Apei szakaszon néhány kőomlást kellet kikerülni ill. a völgyben futó nagyfeszültségű vezeték drótjai is az úttesten hevertek.

A víztározó utáni sorompó oda-vissza zárva volt, viszont egy utánunk érkező Dacia két hosszú dudálása után megjelent egy szimpatikus, de kissé csodálkozó ember és beengedett minket. Az út használati díja a tábla szerint 15 lei/gépkocsira emelkedett, a 10 lei/fő park belépőt viszont nem kellett kifizetni ("menjetek szerencsétlenek..."), azúton is hála !

Az erdészeti út ,főleg az elején, eléggé kátyus volt,teli vízzel és néha fel kellett deríteni a mélységét. Itt is voltak kisebb kőomlások,vízátfolyások, letört ágak, de ki lehetett kerülni,bár néha kézzel kellett eltakarítani az útból. A Pelága-réti parkolóban egyetlen autó sem volt.
Remélem senkinek sem vettem el a kedvét az úttól,hiszen a vidék és a túra további része , a télies időjárás ellenére is csodálatos volt !
 A Mondeo nem egy Land Rover, de így is felakadás nélkül megjártuk oda-vissza, a gátnál pedig láttunk egy útkarbantartó gépet, úgyhogy ennél már csak jobb lesz a helyzet !
Aki még nem járt itt, az úgy kalkuláljon az idővel, hogy a Gura Zlata - Pelága-rét közötti kb. 30 km távot nekünk több mint másfél óra alatt sikerült csak teljesíteni.

Üdvözlettel:
Balázs Lajos


Oldalak: [1]