Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - kalandtura

Oldalak: [1]
1
Hírek és beszámolók / Re:Encián menedékház
« Dátum: 2012. március 23. - 12:26:09 »
Változtak a Genciana menedékházi árak. 30lej/fő egy éjszakára lent ha jól emlékszem 25lej a padláson. Akinek tagsága van annak 5 lej/ fő és marad az 5 lej a Nemzeti Park belépő. Én sokallom ezt az árat, OEAV sem fogadják el mint a környező országokban, és a komfort sem ugyan az mint egy Osztrák házban.

2
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. március 23. - 12:21:53 »
Sziasztok!
Voltam márc 15.-18. a Retyezátba túrázni.A fenti hegyimentő nem tudod semmi lavinaveszélyről.Bejártuk a környéket a szokásos helyeken volt egy kis lavina nyom de nem vészes.Csütörtökön senki nem volt még felfele, nem volt nyom , nekünk kellet nyomot csinálni, szombaton már 25-30 ember is mozgót a hegyen.Gyönyörű időbe +15 C fok volt napközben hajnalban is -5-7C fok volt.

3
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. március 08. - 21:03:16 »
Sziasztok.Mivel a Zsilvölgye a Retyezát ellenkező oldalán van a nnnak ahová szeretnétek menni,érdeklödtem a hunyadi hegyimentöktől.A Carnici parkolóig az út levan takaritva és a Gentiana menedékháznál is van valaki.A hegyimentők szerint a túra amit terveztek jelenleg nagyon veszélyes.Normális körülmények között,tényleg március a megfelelő idő az ilyen túráknak,de ebben az évben a hó nagyon nagy és nagyon nagy a lavinaveszély.A lavina akármikor megindulhat.Természetesen senkit sem lehet megállitani,de ők egy ilyen túrát ebben az évben csak áprilisban ajánlanak.
Nagyon köszi az infókat.Tudtommal egy rész van a nyeregig ami lavinaveszélyes de nagyon azon nem akarunk mászkálni.Remélem szerencsével járunk és jó időnk lesz.A házzal beszéltem telefonon hogy lesznek és a szállást lefoglaltuk, majd látjuk mi vár ránk és mire kell felkészülnünk, lavina piepset viszünk.

4
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. március 07. - 11:34:29 »
A Retyezát hegységben az idő felmelegedésével,megnőtt a hólavina veszélye.A hegyimentők felhivják a turisták figyelmét,hogy a következé hetekben kerüljék a gerincturákat.Az elmúlt időszakban 15OOm fölötti magasságban több hólavina volt.A lavinák nemcsak havat hanem sziklákat,fákat sodortak magukkal.A hólavina veszélye továbbra is 4-5 fokos.A hegyimentők szerint még 2-3 meleg és hideg ciklus kell váltsa egymást hogy a hó rögzüljön és ez több hétbe kerül.
Szia Köszi az információt!Nagyon nagy segítség .Mi mindig Déva felől Hátszeg és Nucsoara.A Cirnici ház utánig szoktunk felmenni a parkolóba ahol a sorompó van és onnan gyalog a Gentiana házig.Nem tudom most mennyire lehet felmenni a parkolóig.Sítura léccel meg hótalppal szeretnénk feljutni a nyeregig és onnan a gerincen fel a csúcsra.

5
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2012. február 19. - 11:49:13 »
Lupényból,a Retyezát hegység közeléből,küldöm a hireket. Akármilyen kérdésre szivesen
válaszolok. Jelenleg a Retyezát hegységben nincs hó. Továbbra is nagyon szép túrákat
lehet szervezni.
Mi a helyzet most a Retyezátban? Március 15. mennénk.Szívesen veszem a friss infóid.

6
Kérdések / Re:Az első
« Dátum: 2009. június 21. - 20:38:56 »
Sziasztok!

Folytatnám a kérdés-áradatot ! :)

1. Vízvételi lehetőség
Ha egy hétre megyünk (autó nélkül), elegendő lesz-e, hogy csupán néhány flakon vizet viszünk magunkkal, és azt folyamatosan újratöltjük az adott szállásokon? (Pietrele, Encián, Buta?)

2.Élelem
Olvastuk valamelyik hozzászólásnál, de azért itt is megkérdeznénk: valóban vinnünk kell magunkkal a hátunkon az 1 heti élelmet? És ha igen, mit javasoltok? Nincs tapaszalatunk (még) ezen a téren. Érdemes-e gázfőzőt vinni, ill. konzervet, vagy zacskós levest...vagy milye élelmet lehet elkészteni gázfőzőn?  ;D

3. Időjárás
Július 18-27 között megyünk. Mennyi kb. az átlaghőmérséklet, és a napi minimum hőmérséklet?

4. Hátizsák
60 literes zsákunk van. Elég lesz-e? :)

5. Ruházat
Bakancs, kamásli, spéci zokni :), túra nadrág, esőkabát, polár pulcsi, széldszeki...ezek a felszereléseink jelenleg. Javaslat? :)

Előre is köszönjük!

Nonó és Ernő



/Már teljesen lázban égünk, úgy várjuk már a tútát...:) /



Szinte minden benne van a kérdésbe.
Az időjárás kiszámíthatatlan akár egy magas hegyen lehet +30c is meg lehet -2-3C fok.A szél elég gyakori, sátor ha abba alszotok legyen egy picit jobb minőség ne Tesco gazdaságos.
A kaját sajnos kell vigyétek magatokkal. Sok fölösleges dolog nem kell.Víz is van mindenhol azt nem kell cipelni.
Ha van még kérdésetek akkor szívesen válaszolok.

7
Kérdések / Re: Segítsetek
« Dátum: 2008. október 18. - 11:02:20 »
Szia Zsuzsa !
Az e-mail címed rejtve van :) lehet hogy mégis  mennénk a retyibe most, de a részleteket beszélyük meg e-mailben vagy msn en.
Üdv
Laci

8
Kérdések / Re: Segítsetek
« Dátum: 2008. október 17. - 11:58:21 »
Szerintem fölösleges erre költeni, de persze ha ez megnyugtat akkor tessék cipelni:) ;)

9
Kérdések / Re: Segítsetek
« Dátum: 2008. október 17. - 07:21:34 »
Szia Zsuzsa!

Örvendek hogy tetszett  Erdély, remélem még több szép helyét meg akarod ismerni.A kígyómarás elég kellemetlen dolog , de nagyon félős állat a kígyó is, nehéz rátenyerelni:). De minden természetesen előfordul.Igen kapható a patikába ez a méreg kiszívó fecskenő, persze jó árban.De magad is barkácsolhatsz egy egyszer használatos fecskendőből.A marás helyén meg kell vágnod a végtagod egy késel, szikével (X et) és a fecskendővel vákuumot szívsz.Amíg a vérzéssel jól ki nem tisztul a seb.
A medve tényleg nagyon elszaporodott az elmúlt években megint Erdélyben de talán kevés eset van hogy emberre támadjon, ha nem egymagad vagy akkor biztos tovább áll és kikerül.A Fogarasban és a Retyezátban is a kóbor kutyák több kárt csinálnak,megeszik a kajátokat:), képesek kirágni a sátrat meg stb.
Remélem nem rémisztettelek el, és legközelebb is erre fogod túrádat tervezni:)
Jó túrázást
Üdv
Laci ;)

10
Kérdések / Re: Milyen a Retyezát?
« Dátum: 2008. július 18. - 21:18:46 »
Nézd ki kell próbálni, de én már többször is áztam fáztam szeptemberbe. Most juni 28. án 2C fok volt viharos széllel. Aki nem volt felkészülve igazán fázott, és néhány sátor szakadt is a Bucura tónál. Természetesen az időjárás nagyon változó nem lehet ezt így megmondani de szeptemberben lehűl az idő nagyon, és ha csapadékosra fordul ott biztos hó vagy havas eső formájában esik .Én Erdélyben nőttem fel és tapasztalatból mondom hogy 1000m felett szeptemberbe bármire lehet számítani.

(Igen HA8RD  néven is szoktam fórumozni .)

11
Kérdések / Re: Milyen a Retyezát?
« Dátum: 2008. július 17. - 21:32:44 »
Szeptemberben már van mikor havazott.Augusztus szerintem jobb idő.

12
Kérdések / Re: Milyen a Retyezát?
« Dátum: 2008. július 03. - 11:45:46 »
Sajnálhatod is.De szívesen várunk a 2009 márciúsi táborba. Idén hagyományokhoz híven megint lesz alap és haladó sziklamászó tábor  a Köközi szorosban (Szept.8.-14. közt.)
Bővebb információt a hopardi oldalán vagy az enyémen (www.hoparduc.hu )lehet olvasni.

13
Kérdések / Re: Milyen a Retyezát?
« Dátum: 2008. július 03. - 00:39:31 »
Szia Petra!
Nem tudom miért nem lehetne megmászni télen a gerincet??Sőt talán könyebb mint most mert nem kell annyi követ megmászni:)
Mi márciusban szoktunk jókat túrázni mikor Erőss Zsolt barátom tartja a téli tanfolyamot. Sátorban vagy  a Bucura tónál a házban alszunk és téli viszonyok közt is szép túrákat lehet csinálni.

14
Kérdések / Re: Milyen a Retyezát?
« Dátum: 2008. július 02. - 08:47:05 »
Sziasztok!
A múlt hétvégén voltam egy csapattal a Retyezátba. Egy gerinctúrát terveztem be ami nagyon jól sikerült és csodálatos volt .Ez a Peleaga csúcstól kezdődőt és egész a Retyezát csúcsig, érintve a Bucura I., Bucura II.majd vissza (a Retyezát csúcstól nem a sárga jelzésen jöttünk vissza hanem a gerincen ahol helyenként II.- III. nehézségű  utak akadtak.) Ezt a gerincet télen nyáron ajánlom mindenkinek mert nagyon szép

15
Sziasztok!
Hétvégén voltam a Pietrele-Gentiana-Bucura útvonalon , fent találkoztam egy házaspárral aki a Rotunda-Pelegi rét felöl jöttek fel .Elmondásuk szerint járható  az út a rétig. A Gentiana háznál érdekes módon nem tudtak a fa kidőléséről vagy eltávolításáról.

Oldalak: [1]