Közösség > Hírek és beszámolók

Lepusnyik-völgyben vezető erdészeti út állapota

<< < (2/4) > >>

admin:
Most hétvégén jártam a Retyezátban és a Gentiánában utánakérdeztem a dolognak. Még nem járható az út kérdéses szakasza  :(

Üdv: Péter

kalandtura:
Sziasztok!
Hétvégén voltam a Pietrele-Gentiana-Bucura útvonalon , fent találkoztam egy házaspárral aki a Rotunda-Pelegi rét felöl jöttek fel .Elmondásuk szerint járható  az út a rétig. A Gentiana háznál érdekes módon nem tudtak a fa kidőléséről vagy eltávolításáról.

petra:
Sziasztok!
Én is a hétvégén (jún 27-29)voltam a Retyezátban, és kocsival is járható az út a Rotunda után is. Egy helyen volt kicsit rázós, mert a patak elmosta az utat, de lépésben ott is el lehetett menni egy sima személyautóval. Az út végén van egy parkoló, és bár nem őrzik, de nem lett semmi baja az autónak, és többen is parkoltak ott. A Rotundához vezető úton a gát előtt egy helyen nincs aszfalt az úton, mert ott van az említett omlás, de el van takarítva. Ja, és a gát után van egy sorompó, a nemzeti park határán, ahol fizetni kell 1 leit személyenként+ 3 leit autónként+ha ott maradtok, akkor +2 lei/fő/nap. Mi a Buta- menedékházban laktunk, és teljesen kultúrált volt.
Jó utat, Petra

admin:
Sziasztok!

Köszi a tudósításokat, most már több forrásból is egyértelműen az derült ki, hogy járható az út a Pelága-rétig, lehet tehát bátran menni arrafelé (személyautóval is).

oarpi:
Az út jól járható. A Rotundától a rétig 40 perc.

Rotundáról annyit, hogy bár (gondolom) román viszonylatban jónak számít, és valóban, mert van melegvíz, kényelmes ágy, villany, lehet biliárdozni, azért van 3 megjegyzésem:

1) internetes foglalásra nem reagáltak, és az SMS-re sem (műholdas telefonjukra ingyenesen küldött SMS).
2) darts ugyan van, de nem használható, mert kitörött a hegyük
3) a honlapjukon írt "bicikli flotta" nem létezik. Pedig jó lenne a rét és mondjuk Lunca Berhina közötti közlekedésre, ha csak egy autó áll rendelkezésetekre.

Apróságok, de ha egyszer vmit hirdetünk magunkról...

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése