Közösség > Hírek és beszámolók

Lepusnyik-völgyben vezető erdészeti út állapota

(1/4) > >>

almasii:
Üdvözlet az Adminisztrátornak és a Lista tagoknak !
A Retyezát hegység régi barátja vagyok. Évente 1-1 túra erejéig szoktam oda menni. Nem vagyok hegymászó, bár a terepet jól bírom. Inkább fotózok.
Június második felében fotós társasággal készülünk a Retyezátba. Fontos lenne tudnunk, hogy a Rotunda - Pelága rét közötti úton lehet-e (majd akkor) közlekedni személyautóval. A honlaápon olvastam, hogy 2007. őszén egy vihar fákat öntött az útra. Ezt eltakarították már ? Ha akadályok vannak, akkor meddig lehet kocsival eljutni?

Köszönettel:   Almási István Szekszárdról

admin:
Kedves István!

Pontosat sajnos nem tudok, de a tél folyamán valószínűleg nem nyúltak hozzá - talán valamikor mostanában. Esélyes, hogy csak a Rotundáig tudtok autóval menni...

Ha valakinek pontosabb információi vannak, kérem ossza meg velünk.

Üdv: Péter

almasii:
Kedves Péter !

Köszönöm a választ. Kitől lehet esetleg még érdeklődni. A Nemzeti Parknál esetleg van valaki, aki napra kész információval vír és még válaszolni is hajlandó? Korábban volt ott ilyen, de az már elment.

Üdvözlettel:  Almási I.

admin:
Kedves István!

Elvileg az erdészet lenne a legilletékesebb, azt hiszem. A Dévai igazgatóság oldalán (http://www.silvahd.ro/subunitati.html) az alábbi elérhetőséget találtam:

Ocolul Silvic Retezat
Râu de Mori
Str. Principală, nr. 6
tel. 0254-776070
tel. 0372-701345

Viszont nem tudom, hogy a románon kívül milyen nyelven értenek/beszélnek. Ha nem sikerül szót érteni velük, próbáld meg Gentiana ház gondnokait (Deák Lajos, ill. Bartók Csaba - telefonszámukat megtalálod a menedékházak oldalán). A Nemzeti Parkosok nekem sem tűntek túl kommunikatívnak...

Remélem sikerül kideríteni.

Üdvözlettel: Budai Péter

almasii:
Köszönöm ! Megpróbálom.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése