Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - erdelyi

Oldalak: [1]
1
Hírek és beszámolók / Re:Encián menedékház
« Dátum: 2014. április 09. - 21:20:50 »
Sziasztok! Ma jöttünk vissza 5 napos ott-tartózkodást követően a Retyezát hegységből. Az Encián menedékházban szálltunk meg az alsó szinten. A szállás 30 lej/fő/éj. A házigazda nem beszél magyarul, csak románul, de pár "nemzetközi" szót ismer: bier :) Nagyon barátságos, segítőkész egyén; a szoba is rendben volt, és minden este begyújtott a cserépkályhába, ami jól esett, mert így április elején bizony még hűvösek az éjszakák és a reggelek. A röci olyan, mint mindig is volt; guggolj, kapaszkodj, nyomd, töröld, aztán hagyd ott gyorsan... :o A sör 6 lej mind itt, mind pedig a Pietrellében. Az idő változékony volt, a magasabb völgyekben és a csúcsokban többnyire hó, egybefüggő hófoltok, s ha enyhébb az éjjel, és nappal is erősködik központi csillagunk, a hó vizes, tapadós, nehezebben járható: beszakadós. Nekünk szerencsénk volt, remeket túráztunk, rendje-módja szerint elfáradtunk.

2
Hírek és beszámolók / Re:Pietrele menedékház
« Dátum: 2012. december 13. - 20:36:03 »
Háát, nemtom srácok, nekünk - mint írtam is - semmi ilyesféle negatívkodás nem volt. És szerintem is naojó helyen fexik a "telep"; a slozi sem vészes, csurgó víz van, nameg kulturált ivászat biztosítva a kantinban, ha van LEJ-ünk  :)  Nem ismervén a hely tulajdonjogi viszonyait, elképzelésem sincs, ki üzemelteti, s mennyi büdzséje van rá, de tény, hogy jelentősebb anyagi ráfordítással karaj pihenőközpontot lehetne odaszegezni másfél ezer méterre a Retyezát lábához, hiszen ezek a kis cab-ok a célnak megfelelő menedéket nyújtanak. És amelikbe még kályha is van... 8)

3
Hírek és beszámolók / Re:Pietrele menedékház
« Dátum: 2012. október 24. - 18:40:06 »
Mi most voltunk október elején. Az egyik kicsi - kályhát is tartalmazó - 3 személyes házacskát kaptuk. Szűknek szűk, de otthonossá, és meleggé :) tette, hogy a "házigazdától" kapott fával begyújthattunk estelente. Ez jó volt! A szállás ebben 30 Lej/fő/éj, az Ursus sör 5 Lej, a vodka 4.50 Lej. Alig voltak túratársak, csak mi hárman iszogattunk délutánonként a túrákról visszatérten. Nagyon jól éreztem magam a Retyezátban, szeretnék jövőre is eljutni ide!

Oldalak: [1]