Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - mtg

Oldalak: [1]
1
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2015. május 08. - 18:38:54 »
Elfelejtettem a lényeget leírni. Pénteken (máj. 1.) érkeztünk Albert Zoltán vendégházába és még ekkor estefelé a helyi vezetőnkkel Sturupaltineivel egy kis sétán vettünk részt, szép napsütéses időben. Majd másnap szombaton reggel borús szemerkélő időre ébredve indultunk neki a Skotorának, amely egy elképesztően gyönyőrú út - még az oda vezető autóút is!!! - és hát a gyerekeknek fantasztikus élmény volt, hogy hóban mehettek, hógolyózhattak és csodálatos tájakon vitt az utunk. Az utunk végén láttunk a távolban zergéget is szabad szemmel, de itt vissza kellett fordulnunk, mert egyre jobban esett az eső és a gyerekekkel nme lett volna biztonságos és főleg egészséges. Így egy késői pisztrángos ebédet követően, miután kisütött a nap visszafelé vettük az utunkat és a Vulkán-hegység felé menve egy keveset megnéztünk egy vízesést. Majd vendéglátónk hétvégi házának udvarán pihentünk meg.
Másnap verőfényes napsütésben indultunk haza Szegedre, útközben megnézve a Boli barlangot, amely csodálatos hangulatú és nagyon szépen ki van építve és világítva is!!! Mindenkinek ajánlom aki erre jár, ahogy Petrozsényt elhagyva, mielőtt a szerpentin kezdődik jobbra kell letérni és kb. 800-1000 m után ott is a barlang bejárata. Majd Karánsebes felé haladva megálltunk még Demsus falu templonánál, amelyet jelenleg ortodoxok használnak, de előtte volt katolikus és talán református is. Épp egy temetés végébe futottunk bele, érdemes megnézni XII-XIII. sz.-i de a kövek alapján az összes kor nyomát hordozhatja!!!!
Majd Nagypestény és Várhely közt elhaladtunk egy római kori rom mellett amelyet nem néztünk meg csak kivülről, mert egyrészt sokan voltak, másrészt elég romos volt amit kivülről is láttunk és a gyerekek nyűgösek voltak már. Eztán irány haza Lugos-Temesvár-Kiszombor- Szeged útvonalon (közben a Recas-Rékas pincészetben vásárlás).
Üdv és köszönet ismételten a kedves vezetőnknek!!!!

2
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2015. május 06. - 00:03:07 »
Sziasztok!

Ezennel is örök hála és köszönet Jóskának, aki ahogy én éreztem a NY-i Zsil Völgyénék a magyar mozgatórugója!!!! Sajnos kevés magyar van erre és akik itt is vannak többen nem merik válalni a magyarságukat!!!!
Jóskának köszönhetően egy gyönyörű úton vehettünk részt a Skotora útvonalon, majd ezt követően a Retyezát Panzióban ettünk pisztrángot, csorbát, üdítőt, stb....

3
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2015. március 25. - 10:00:36 »
Köszi a választ!!
Üdv Gábor

4
Hírek és beszámolók / Re:Zsilvölgyi hirek
« Dátum: 2015. március 23. - 17:45:36 »
Szia/asztok!!!

Bocs lehet, hogy nem jó helyre írok, de infóra lenne szükségem és Ti biztos tudtok segíteni. Május első hétvégéjén mennénk Dévára, és onnan szeretnénk átmenni a Retyezátba! Azonban ezt két család 3 gyerekkel (7-7-5 évesek a gyerekek) tervezzük.
Az volna az első kérdésem, hogy egyáltalán ez reálisan megvalósítható-e? A három gyerekből egy imád "túrázni" egy el van vele, a kisebbet apja viszi:-)
Ha lehetségeés és érdemes, akkor ehhez mi kellhet??
Üdv
MTG

Oldalak: [1]