Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - dilidoki

Oldalak: [1]
1
Hírek és beszámolók / Re:Belépődíj a nemzeti parkba
« Dátum: 2010. augusztus 29. - 20:04:28 »
Kedves Kollégák!

Mi is fenn voltunk a Bucura tónál öt napig augusztus első felében. Nem tudom merre jártak a szemétszedő kollégák, én nem tapasztaltam a Carnic - Bucura-tó útvonalon, illetve a Peleaga rétnél azt a temérdek szemetet, amiről írtak. Álláspontom szerint sokat javult a szeméthelyzet a nemzeti parkban, remélem e tendencia folytatódik. Azt pedig ne várjuk, hogy azért a potom 5 lejért még szemétszedőket is alkalmaznak, hogy az általunk szétdobált szemetet majd 2000 méteren összeszedik. Az 5 lej inkább szimbolikus, talán többe kerül a konténerek Carnicról vagy Poiana Peleaga-ról történő leszállítása. Remélem senki sem gondolja, hogy az 5 lej kifizetésével "megváltja" a jogot a szemetelésre. Azt hiszem az a legegyszerűbb, ha mindenki leviszi az összegyűjtött szemetét valamelyik konténerbe.
Inkább a kis (és főleg nagydolog) kérdése elszomorító. Az ember nem tud húsz lépést megtenni a törpefenyvesben anélkül, hogy ne lépne bele "valamibe". A hegyimentők épülete mellett épült fabódé már igencsak megviselt, ha épülne egy stabilabb "könnyítőépület", az igen nagy áldás lenne minden túrázónak.

Oldalak: [1]