Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - petra

Oldalak: [1]
1
Kérdések / Re: egyhetes túra
« Dátum: 2008. július 16. - 12:52:23 »
Szia Gabi!
 4 éve járunk a Retyibe, így vannak már tapasztalataim. Mi is mindíg Carnicnél hagyjuk az autót, és onnan indulunk a Gentiana-hoz. A kavicsos út, amin elindulsz felfelé egyáltalán nem meredek, csak finoman emelkedik. Amikor letérsz az útról a kék jelre, át kell kelnetek egy patakon, de ott van híd. Ezután az erdőbe érve vannak meredek szekeszok, de nem olyan vészes, simán teljesíthető nagy zsákkal is. Nekünk a Carnic-től a házig kb. 2 órába szokott telni, szóval nem vészes.
Elég a hálózsák, hizsen kényelmes matracos ágyak vannak.
Szerintem a legjobb, ha váltasz itthon lejt (tapasztalataim alapján).
Áram naponta 1 órán keresztül van, általában este 8-9 óráig, mert csak egy generátoruk van.
Mi míndig viszünk gázpalackot, mert bár áram van arra az egy órára a világításhoz, de én még dugaljt nem nagyon láttam, bár igaz, hogy nem is kerestem.
Semmi élelmiszerbeszerző hely nincs, így amit viszel, azt eszed.
Valóban elég hideg van reggel, és este, és jók az értesüléseid, miszerint sok az eső. Gyakorlatilag szinte minden nap esik valamikor.
4 év alatt még soha nem találkoztam medvével, pedig évente 4szer megyünk. A nyomát már láttam, de Bartok CSaba azt mondta, hogy nem mutatkoznak az ember előtt. Viszont Rocky-val, a menedékház rókájával valószínűleg minden este találkoztok majd.
Remélem tudtam segíteni valamit.
Jó utat. Üdv,
Petra

2
Kérdések / Re: Milyen a Retyezát?
« Dátum: 2008. július 08. - 14:18:01 »
Szia admin!
Ezek szerint nem kaptad meg az emailt!
A Buta menedékházban 20 lei/fő/éj kell fizetni, és magyarok laknak fent. Van egy 55-60 közti hölgy, egy 75 körüli hölgy és a "főnök" egy ősz, szakállas férfi. Mindegyikük tud magyarul.
Jól láttad a helyzete, valóban a kevésbé tapasztaltaknak szántam a figyelmeztetést, mivel én is az volta, és értek meglepetések a hófalakkal!
Ja, és én jobban szeretek köveken mászkálni!!
Üdv: Petra

3
Kérdések / Re: Milyen a Retyezát?
« Dátum: 2008. július 02. - 11:07:16 »
Sziasztok!
Valóban gyönyörű az előbb említett útvonal, de télen szerintem ne nagyon próbálja meg senki, sőt május előtt semmi esetre sem.
Mi 2 éve márciusban voltunk fent, bár szigorúan vezetővel (Nagyon jóban vagyunk Bartok Csabával, így ő jött velünk, valamint a kisebb fia, Alpár).
Mi csak a Peleagara mentünk fel, és visszafelé a Bukura-nyergen akartunk menni le a Gentianahoz. Végülis ott jöttünk, de Csaba rugdosott lépcsőt a nyergen lévő hófalba, és azon vezetett le egyesével minket. Tette a lábunkat a fokokba. (Az ott lévő román turistákat is ő vezette le, mert az egyikük elindult egyedül, persze elesett, és hason csúszott végig a nyereg lábáig. Valami csoda folytán nem lett semmi baja, de nem mertünk odanézni, mikor csúszott. Főleg, hogy Csaba előtte mesélte el, hogy valakit úgy kanalaztak össze egy ilyen csúszás útán, mivel nekicsapódott egy sziklának)
Szóval nem akarom elvenni a kedvét senkinek, de télen nem olyan egyszerű a Retyezát!
Üdv, Petra

4
Sziasztok!
Én is a hétvégén (jún 27-29)voltam a Retyezátban, és kocsival is járható az út a Rotunda után is. Egy helyen volt kicsit rázós, mert a patak elmosta az utat, de lépésben ott is el lehetett menni egy sima személyautóval. Az út végén van egy parkoló, és bár nem őrzik, de nem lett semmi baja az autónak, és többen is parkoltak ott. A Rotundához vezető úton a gát előtt egy helyen nincs aszfalt az úton, mert ott van az említett omlás, de el van takarítva. Ja, és a gát után van egy sorompó, a nemzeti park határán, ahol fizetni kell 1 leit személyenként+ 3 leit autónként+ha ott maradtok, akkor +2 lei/fő/nap. Mi a Buta- menedékházban laktunk, és teljesen kultúrált volt.
Jó utat, Petra

5
Kérdések / Re: Milyen a Retyezát?
« Dátum: 2008. július 01. - 12:20:18 »
Szia Zsuzsa!
A mi csapatunk évente 4-5 túrát csinál meg. Általában májusban, augusztusban, októberben és decemberben.  Én egy vékony lány vagyok, és még így is sikerült a túrákat negcsinálnom 20 kilós zsákkal a hátamon. Azt nem mondom, hogy könnyű, és rengeteg kitartás kell hozzá, de meg lehet csinálni. Elég meredek, sziklás terep, de meg lehet szokni. A sziklák néha csúszósak, de meglátod, ha azok. Arra készülj fel, hogy patakokon kell átkelned köveken ugrálva, és úgy közlekedsz, hogy folyik alattad a víz. Mindennek ellenére lenyűgöző a táj, és mindent megér!
Vasárnap (júni 29) jöttem haza, és már csak nagyon kicsi hófoltok vannak, tökéletesen járható a Peleaga és a Papusa is. Mi most a kusztura csúcsra mentünk, de átsétáltunk a Peleagara is.
Sok sikert,Petra

Oldalak: [1]